Weergaloze start Beachcourt Bathmen

Het fonkelnieuwe Beachcourt Bathmen is op 23 juni 2014 officieel in gebruik genomen.

Het complex naast sporthal De Uutvlog bestaat uit drie permanente beachvolleybalvelden en één beachhandbalveld. Wethouder Margriet de Jager (Sport & Integratie) verrichtte de officiële opening en roemde de inspanningen van ABS, ABS handbal, ABS volleybal. “Laat dit een voorbeeld zijn voor wat je met elkaar voor elkaar kunt krijgen.”
 
Van een uit de gratie geraakt hockeyveld naar Beachcourt Bathmen. Heel veel hand- en volleyballers genoten vandaag van de nieuwe accommodatie. De jeugd had ‘s morgens de eer om voor het eerst te spelen op de prachtige velden. En ze genoten met volle teugen van het uitermate populaire beachvolleybal; een sport met een X-factor en nog Olympisch ook.
 
‘Voorbeeld voor anderen’
 
Wethouder van de Gemeente Deventer had rond de klok van twee de eer om Beachcourt Bathmen officieel te openen door het loslaten van ballonnen in de kleuren van ABS. “Het is indrukwekkend wat hier in Bathmen binnen een jaar is gerealiseerd. Dit mooie complex laat zien wat je als vereniging voor elkaar kunt krijgen als je d’r met z’n allen voor gaat”, benadrukte Margriet de Jager in haar korte toespraak.

 “Ik hoop dat dit een voorbeeld is voor andere wijken en dorpen binnen de gemeente Deventer.” 
 
De wethouder, zelf oud-volleybalster, brak ook een lans voor initiatieven als Beachcourt Bathmen om (jonge) mensen aan het sporten te krijgen. “Laten we hopen dat deze velden een aanzuigende werking hebben en mensen en jongeren zal overhalen om ook bij ABS te komen volleyballen of handballen.”

Demowedstrijden Beachvolley en Beach-handbal
 
Na de officiële opening verzorgde een selectie van de kersverse eredivisionist Rivo (Rijssen) een beachvolleybaldemo en liet het eerste vrouwenhandbalteam van ABS zien wat beachhandbal inhoudt. Fanatieke vrijwilligers als Freek van Hasz en Jan Pluim werden bovendien in het zonnetje gezet voor de geleverde inspanningen bij de totstandkoming van Beachcourt Bathmen.Voor iedereen
 
Ook niet-leden van ABS krijgen de mogelijkheid om gebruik te maken van de velden naast De Uutvlog. Geïnteresseerde volleyballers kunnen daarvoor de website van ABS (www.absbathmen) en ABS Volleybal (volleybal.absbathmen.nl) in de gaten houden.

?