Kom jij volleyballen ?

Volleybal is een onwijs gave sport, die je al vanaf jonge leeftijd kan doen. Kom ook volleyballen! 


Circulatie-minivolleybal

Bij de afdeling volleybal van ABS kun je al vanaf ongeveer 6 jaar beginnen met ballen. Je begint met circulatie-minivolleybal. Hier ga je leren volleyballen, steeds op je eigen niveau. Je volleybalt op een kleiner veld, met een lager net en een minder zware bal. Ook bestaat je team niet uit zes, maar uit vier spelers. Dat is veel leuker, omdat je dan vaker de bal krijgt. Circulatie-minivolleybal kent 6 verschillende spelniveaus zodat je, stapje voor stapje, het echte volleyballen leert. Nieuwsgierig geworden, kom gerust eerst een paar keer gratis meetrainen om te kijken of je het leuk vind. GEWOON DOEN DUS!

Jeugd

Vanaf ongeveer 12 jaar ga je op een groot veld spelen. Nu speel je niet meer z'n 4 spelers, maar met 6 spelers in het veld. Het lijkt zo'n simpel spelletje; de bal wordt door een serveerder in het spel gebracht, het team aan de ander kant van het net probeert de bal terug te spelen, hierbij mag de bal drie maal geraakt worden. Vangen of vasthouden mag niet, ook het twee keer door één en dezelfde speler raken van de bal is niet toegestaan, behalve bij het blokkeren. Toch blijkt het een technisch en tactisch moeilijk spelletje, waar je echter heel veel plezier aan beleeft. Niet in de laatste plaats doordat het een teamsport betreft. 

Op dit moment zijn er 2 jeugdteams bij ABS Volleybal en 6 teams die op de verschillende niveaus van circulatievolleybal spelen.

Wedstrijden

De wedstrijden van de senioren worden gespeeld op vrijdagavond. De jeugdteams spelen op de zaterdagmiddag. Wanneer je circulatie-minivolleybal speelt dan speel je ongeveer eenmaal in de drie weken een zaterdagochtend wedstrijden. Je speelt dan op één ochtend ongeveer drie wedstrijden achter elkaar.

Activiteiten

Gedurende het jaar worden er een groot aantal evenementen georganiseerd, zo wordt er sinterklaas en kerst gevierd, het ouder-kind-toernooi en natuurlijk het jeugdkamp!

Training

Onder het menu-item 'Teams' kun je per team vinden op welke tijd dit team traint.

Kom gerust eens kijken naar onze wedstrijden of kom eens enkele keren geheel vrijblijvend meetrainen op maandagavond. Je kunt contact opnemen met de Technische Commissie (zie de pagina Contact).